Vabimo vas na brezplačni webinar ”ABC digitalizacije in uvajanja rešitev Industrije 4.0”, ki bo v četrtek, 17. 2. 2022, od 9.00 do 12.00 ure.

Aktivnosti za digitalno transformacijo podjetij so v Sloveniji v polnem razmahu, pospešuje jih tudi Načrt za okrevanje in odpornost z razpisi za sofinanciranje digitalizacije gospodarstva. V poplavi informacij in rešitev pa je še vedno precejšnje število predvsem malih in srednje velikih podjetij, ki se soočajo z dilemami in vprašanji, kako celovito zastaviti proces digitalne preobrazbe, nanj ustrezno pripraviti kadre in zagotoviti ustrezen nabor novih (digitalnih) znanj, veščin in kompetenc. Predvsem pa, kako izbrati in začeti z uvajanjem rešitev Industrije 4.0 za dvig produktivnosti, fleksibilnosti in stroškovne učinkovitosti, ki so investicijsko optimizirane (CapEx/OpEx) in usklajene z dejansko stopnjo digitalne zrelosti podjetja.

Zato smo se v projektni pisarni KOC Krožno gospodarstvo v sodelovanju s koncernom Kolektor odločili za izvedbo on-line delavnice ”ABC digitalizacije in uvajanja rešitev Industrije 4.0”, s katero bomo konkretno in po korakih odgovorili na vsa zgornja vprašanja oz. dileme in na dejanskih primerih uporabe prikazali uvajanje rešitev za pametne tovarne, ki proizvodnim podjetjem zagotavljajo nove priložnosti za povečevanje konkurenčnosti in uvajanje digitalnih produktov ali poslovnih modelov.

PROGRAM:

9:00 – 09:45
Uvod v pametne tovarne prihodnosti in digitalno transformacijo (Vid Milojković, Kolektor Digital)
Digitalna transformacija se začne pri vodstvu – priprava strategije (Mark Kalin, Kolektor Digital)

09:45 – 10:30

  • Rešitve MES oz. sistemi za upravljanje proizvodnje (Bogdan Mali, Kolektor Sisteh)

10:30 – 10:45
ODMOR ZA KAVO

10:45 – 11:30
Primer uporabe: platforma za 12x hitrejši prenos in digitalizacijo znanja (Blaž Zafošnik, VIAR)
Primer uporabe: inteligentni robotski delavci (Marko Thaler, Airnamics in Kolektor Digital)

11:30 – 12:15
Priprava kadrov na digitalizacijo in pridobivanje digitalnih kompetenc (Mateja Lavrič, Kolektor Digital)
Krožno gospodarstvo in digitalizacija (Damijan Marolt, Aquafil)

 

Prijave zbiramo do vključno srede, 16. 2. 2022, preko spletnega obrazca.

 

Veselimo se našega spletnega druženja,
Projektna pisarna KOC – Krožno gospodarstvo