Vabimo vas na brezplačno usposabljanje ”Biopolimeri in biokompoziti”, ki bo v četrtek, 14. 7. in v petek, 15. 7. 2022, od 10.00 do 12.00 ure, v spletnem okolju MS Teams. Predavanje bo izvedel viš. pred. Silvester Bolka iz Fakultete za tehnologijo polimerov.

V sklopu usposabljanja bodo predstavljene različne izvedbe biopolimerov, njihove prednosti in slabosti, tudi v primerjavi z recikliranimi polimeri iz fosilnih virov. Udeleženci_ke bodo spoznali razliko med bioosnovanimi in biorazgradljivimi polimeri ter najpogosteje uporabljene biopolimere.

Naredili bomo kratek pregled standarov za bioosnovane polimere in biorazgradljive polimere s pripadajočimi komercialnimi oznakami za posamezne izvedbe. S pomočjo praktičnih primerov pa bo predstavljeno testiranje biorazgradljivosti teh materialov.

Udeleženci_ke bodo spoznali tudi biokompozite – njihove različne izvedbe z enakim poimenovanjem, ter komercialno dobavljive tipi. S pomočjo praktičnih primerov, bo predstavljeno recikliranje polimerov polimerov iz fosilnih virov in bioosnovanih polimerov. Predstavljeno bo tudi testiranje okoljskih vplivov s Suntest komoro.

Prijave zbiramo do vključno srede, 13. 7. 2022, preko spletnega obrazca TUKAJ.

Veselimo se našega spletnega druženja,

Projektna pisarna KOC – Krožno gospodarstvo