V začetku junija smo organizirali zaključno konferenco KOC – Krožno gospodarstvo, kjer smo naredili pregled aktivnosti v času trajanja projekta, predstavili primere dobrih praks našega partnerja, primere dobrih praks industrijske simbioze in neformalnega pridobivanja kompetenc s področja zelenega prehoda in krožnega gospodarstva.

Direktorica ŠGZ, mag. Aleksandra Podgornik je v uvodnem nagovoru poudarila pomen vlaganja v kadre, zbrane pa je nagovoril tudi Vladimir Milovanović, vodja projekta Kompetenčni centri.

Direktor GZDBK Tomaž Kordiš je predstavil pregled aktivnosti v času trajanja projekta ter predstavil rezultate KOC – Krožno gospodarstvo

Marjana Dermelj, iz SVRKA, je članom predstavila projekt SYMBI, ki se osredotoča na vidik industrijske simbioze. Predstavljeni so bili primeri dobrih praks, ki so bile identificirane v okviru projekta na področju digitalnih orodij, ki podpirajo industrijsko simbiozo. Govorka pa je prav tako predstavila, katere kompetence so zaznali kot najpomembnejše na področju industrijske Simbioze.

Eva Žunec, iz Mednarodnega instituta za implementacijo trajnostnega razvoja (MIITR) pa je predstavila njihovo delo s področja raziskav in razvojem na področju trajnosti, zelenega prehoda in ozaveščanja, ki ga izvajajo z neformalnim izobraževanjem. predvsem s sodelovanjem v projektih programa Erasmus+ s področja trajnostnega prehoda in krožnega gospodarstva.

Dr. Pavli Pori, Chemcolor Sevnica d. o. o., pa je predstavil primer dobre prakse rezultatov sodelovanja v projektih kot je KOC – Krožno gospodarstvo.

Sledil je odprt prostor z vodeno diskusijo, kjer so partnerji projekta lahko podali konstruktivno kritiko projekta, predstavili dobre prakse delovanja projekta, izpostavili morebitne pomanjkljivosti oz. manke, ter predstavili, kako si oni sami kot gospodarski subjekti predstavljajo sodelovanje v projektih kot so kompetenčni centri.

Iskreno se zahvaljujemo vsem partnerjem, govornikom in gostom za sodelovanje.

Tukaj pa si lahko ogledate nekaj utrinkov z zaključne konference.